SSC CGL 2016 Spelling Correction all paper

Hlo Readers
Today I am providing You SPELLING CORRECTION Asked in SSC CGL 2016 .
SSC CGL 2017 Coming Soon
Total – 40 questions
Instruction: – Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word and click the button corresponding to it.

Q1 .
Options:
1) Breif
2) Percieve
3) Relieve
4) Cheif
Correct Answer: Relieve

Q2 .
Options:
1) Ajournment
2) Adjournmant
3) Ajornment
4) Adjournment
Correct Answer: Adjournment

Q3 .
Options:
1) Desorientation
2) Disorientetion
3) Dysorientation
4) Disorientation
Correct Answer: Disorientation

Q4 .
Options:
1) Correspondent
2) Correspondant
3) Correspendent
4) Corespondent
Correct Answer: Correspondent

Q5 .
Options:
1) Defianse
2) Defyance
3) Difiance
4) Defiance
Correct Answer: Defiance

 

Q6.
Options:
1) Sanctaries
2) Sanctauries
3) Santuaries
4) Sanctuaries
Correct Answer: Sanctuaries

Q7.
Options:
1) Monolouge
2) Monologue
3) Monologe
4) Monolouge
Correct Answer: Monologue

Q8.
Options:
1) Heirrarchy
2) Hierrarchy
3) Hierarchy
4) Heirarchy
Correct Answer: Hierarchy

Q9.
Options:
1) Erroneous
2) Eronneous
3) Erronous
4) Eroneous
Correct Answer: Erroneous

Q10.
Options:
1) Persemonious
2) Persimonoius
3) Parsemonious
4) Parsimonious
Correct Answer: Parsimonious

Q11.
Options:
1) Commemmorate
2) Commemorate
3) Comemmorate
4) Comemorate
Correct Answer: Commemorate

Q12.
Options:
1) Acquisision
2) Acqiusition
3) Acquisition
4) Acquisetion
Correct Answer: Acquisition

Q13.
Options:
1) Quintessance
2) Quintessence
3) Quaintessence
4) Quintassence
Correct Answer: Quintessence

Q14.
Options:
1) Scarety
2) Scarcity
3) Scarsity
4) Scarecity
Correct Answer: Scarcity

Q15.
Options:
1) Clandistine
2) Clandestine
3) Clandistene
4) Clandestene
Correct Answer: Clandestine

Q16.
Options:
1) Immense
2) Imense
3) Immiense
4) Imminse
Correct Answer: Immense

Q17.
Options:
1) Alleviate
2) Allaviate
3) Alliveate
4) Allaevate
Correct Answer: Alleviate

Q18.
Options:
1) Thoruoghly
2) Thoroughly
3) Thoroghouly
4) Thorougholy
Correct Answer: Thoroughly

Q19.
Options:
1) Separate
2) Saparate
3) Saperate
4) Seperate
Correct Answer: Separate

Q20.
Options:
1) Mysogynous
2) Misogynous
3) Mysoginous
4) Misoginous
Correct Answer: Misogynous

Q21.

Options:
1) Serendipty
2) Serendipity
3) Serndipity
4) Sernidipity
Correct Answer: Serendipity

Q22.
Options:
1) Benevolens
2) Benevolene
3) Benevolence
4) Benevelence
Correct Answer: Benevolence

Q23.
Options:
1) Commensurate
2) Commensarate
3) Commansurate
4) Comansurate
Correct Answer: Commensurate

Q24.
Options:
1) Definite
2) Diffinite
3) Defenite
4) Difinite
Correct Answer: Definite

Q25.
Options:
1) Counterfeit
2) Counterfeet
3) Counter feet
4) Counterfiet
Correct Answer: Counterfeit

Q26.
Options:
1) Pontifical
2) Pontiffical
3) Pontifecal
4) Pontificol
Correct Answer: Pontifical

Q27.
Options:
1) Phenamenon
2) Phenomenon
3) Phenominon
4) Phenomenan
Correct Answer: Phenomenon

Q28.
Options:
1) Acommodate
2) Accommodate
3) Acomodate
4) Accomodate
Correct Answer: Accommodate

Q29.
Options:
1) Vivacious
2) Vivascious
3) Vivasious
4) Vivacouse
Correct Answer: Vivacious

Q30.
Options:
1) Beneficiary
2) Benificiary
3) Beneficeary
4) Benefeciary
Correct Answer: Beneficiary

Q31.
Options:
1) Stagnetion
2) Stagnasion
3) Stagnation
4) Stegnation
Correct Answer: Stagnation

Q32.
Options:
1) Tranquility
2) Tranquillity
3) Trankquility
4) Trankwility
Correct Answer: Tranquillity

Q 33.
Options:
1) RECONAISSANCE
2) RECCONAISANCE
3) RECONNAISSANCE
4) RECONNAISANCE
Correct Answer: RECONNAISSANCE

Q34 .
Options:
1) Aggression
2) Agression
3) Aggretion
4) Aggresion
Correct Answer: Aggression

Q35 .
Options:
1) ANTICEPTIC
2) ANTECEPTIC
3) ANTICEPTIQUE
4) ANTISEPTIC
Correct Answer: ANTISEPTIC

 

Q36.
Options:
1) Debilitate
2) Impecable
3) Inkulcate
4) Harrass
Correct Answer: Debilitate

Q37.
Options:
1) Conniosseur
2) Connoisseur
3) Connossieur
4) Connosseiur
Correct Answer: Connoisseur

Q38.
Options:
1) Manoeuvre
2) Manauvre
3) Maneauvre
4) Meneauver
Correct Answer: Manoeuvre

Q39.
Options:
1) Pious
2) Pios
3) Pieos
4) Piuos
Correct Answer: Pious

Q40.
Options:
1) Diarrhoea
2) Diarhea
3) Diarrhea
4) Diarrohea
Correct Answer: Diarrhoea

Thanks………

Click here to Join Our SSC CHSL 2017 exam Preparation Group

Click here to join Our Telegram Group

CLICK HERE to join our All Exam Preparation Group

 

Add a Comment